Säkerhet

Hur säker är din WordPress hemsida?

Din WordPress hemsida kan vara allvarligt sårbar för skadlig kod om den är byggd av flera gratistillägg, visar en färsk undersökning.

WordPress säkerhet ifrågasätts

Just Digital har jobbar med WordPress i över tio år. Vi gillar verkligen den öppna källkoden, valmöjligheterna och bredden som plattformen erbjuder. Det är vi inte ensamma om. WordPress är idag överlägset den mest populära publiceringsplattformen i världen. 43,2 procent av all webbplatser är byggda med just WordPress, enligt Bleeping Computer.

Men WordPress popularitet har en baksida, om man inte har kunskap om plattformen och dess risker. Oroväckande siffror som cybersäkerhetsbolaget Patchstack tagit fram visar att 29 procent av alla WordPresstillägg kan innehålla sårbarhet för intrång av skadlig kod, men det är nästan uteslutande gratistillägg som är i riskzonen. 91,38 procent av alla brister kan hittas i gratistillägg, men endast 0,58 procent i självaste WordPress-systemet.

Typ av WordPress sårbarhet

Vad är lösningen?

Av alla brister och sårbarheter står betalda, premiumtillägg inte mer är för 8,62 av totalen. Skillnaden mot gratistillägg beror på bättre kodkontroll, tätare uppdateringar och testprocedurer. Det är naturligtvis logiskt att premiumtillägg är betydligt säkrare, men det är inte lika självklart att webbutvecklare använder uteslutande dessa.

Just Digital använder endast WordPress premiumtillägg för att garantera maximal säkerhet och prestanda. Vi har ett tiotal tillägg som vi använder på flera webbplatser. Det betyder att vi har bra kunskap om dess utvecklare, säkerhetsrutiner och uppdateringar.

Just Digital supportavtal

Alla premiumtillägg ingår i våra WordPress supportavtal. Vi hanterar licenserna, uppdateringar och säkerheten löpande. Just Digitals kunder ska inte behöva bekymra sig för sina hemsidor, eller behöva spendera mycket pengar på support, drift och underhåll. Av den anledningen erbjuder vi förmånliga supportavtal för att er hemsida ska vara uppdaterad och säker, samt att ni snabbt ska få hjälp vid behov genom vår enkla supportportal.

 

Håll din hemsida säker med Just Digital supportavtal

Atom Agency

Jag brinner speciellt för webb- och UX-design, och smart och säker utveckling av hemsidor. Boka in en konsultation med mig om du är intresserad av att vidareutveckla din hemsida!

Vi kontaktar dig!

Lämna din e-post eller telefonnummer här så kontaktar vi dig snarast för att höra vad du önskar hjälp med.

Hur behandlar vi dina personuppgifter?